Trump liegt weer over impact Republikeins belastingplan op rijken

trump 2

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een toespraak over zijn belastingplan in de Amerikaanse staat Missouri foutieve informatie verstrekt over de gevolgen van dat plan. Trump herhaalde zijn bewering dat de beoogde belastinghervormingen hem en andere rijke Amerikanen “een fortuin” zullen kosten.

 “Dit gaat mij een fortuin kosten, dit ding, geloof me”, zei Trump tegen zijn toehoorders in St. Charles, net buiten St. Louis. “Dit is niet goed voor mij.” De Amerikaanse president voegde daaraan toe dat zijn “zeer rijke vrienden niet zo blij met me zijn” vanwege het belastingplan. Desondanks spoorde hij de Republikeinen in de Senaat aan het plan deze week toch goed te keuren.  “Mijn accountants worden helemaal gek nu, maar het is oké. Kijk, ik ben de president. Ik maak mij geen zorgen meer.”

Naar aanleiding van een eerdere, vergelijkbare uitspraak van de Amerikaanse president liet NBC News de gevolgen van de belastinghervormingen uit het plan doorrekenen door onafhankelijke analisten van accountants- en adviesbureau Marcum LLP. Daarbij gebruikten zij de enige belastingaangifte van Trump die door hem openbaar is gemaakt, uit 2005, en zijn geschatte vermogen.(NU.nl)…[+]