Tsang wil Bollywood naar Suriname halen

tsang

PARAMARIBO – De Indiase filmindustrie kan een grote boost betekenen voor het toerisme in Suriname. Minister Stephen Tsang van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) loopt met het idee rond om lobbywerk te doen voor het interesseren van Indiase filmmakers om in Suriname opnames te maken. “Ik heb een wens en dat is om Bollywood naar Suriname te halen. Ik zou graag een filmpje willen zien van Shahrukh Khan in de jungle van Suriname en in Paramaribo”, zegt minister Tsang.

De minister denkt aan het opzetten dan wel faciliteren van een Bollywood-studio in Suriname voor de regio. Die kan ook een bijdrage leveren aan het aanscherpen van het Surinaamse talent. “Onze jeugd heeft heel veel talent, maar we missen de tools, de mogelijkheden en de kansen om daar naartoe te gaan. In het kader van toerismebevordering wil ik onder andere Surinaamse shows hebben, ik wil meer optredens hebben. Waar ik naartoe wil, is een Surinaamse musical. India is heel erg sterk in choreografie, ICT, in de film- en entertainmentindustrie.”

De minister kaatst de bal naar de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI), die het afgelopen weekeinde is gelanceerd, om daar werk van te maken. Deze bedrijfsorganisatie heeft ten doel om de relatie tussen Suriname en India op vrijwel elk vlak te intensiveren. Volgens Tsang is de Indiase filmindustrie big business. Tegelijkertijd kan het een effectieve visitekaart voor Suriname betekenen om Suriname als toerismebestemming te promoten. Suriname heeft zijns inziens veel te bieden qua cultuur en natuur. Die zullen meer dan ooit ingezet moeten worden om de kassa te laten rinkelen. “Ongerepte natuur hebben wij, zoals u ongetwijfeld weet, in overvloed en daarvoor zijn er reeds plannen en initiatieven die we willen uitvoeren om hierop in te spelen”, aldus minister Tsang die droomt van een Bollywood-studio in Suriname…[+]