Tsjechië blijft in B-divisie Nations League, Denen niet langs Ierland

tsjechie

Tsjechië heeft zich maandag in divisie B van de Nations League gehandhaafd. De ploeg van bondscoach Jaroslav Silhavy won voor eigen publiek met 1-0 van Slowakije. Denemarken sloot de groepsfase af met een doelpuntloos gelijkspel tegen Ierland.

Tsjechië, dat tegen Slowakije aan een remise genoeg had om degradatie naar de C-divisie af te wenden, kwam voor eigen publiek na 32 minuten op voorsprong door een doelpunt van Patrik Schick.De 22-jarige aanvaller werd op randje buitenspel weggestuurd en verschalkte doelman Martin Dubravka met een fraaie lob. Na rust werd niet meer gescoord in de Eden Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag. Oekraïne was al zeker van groepswinst in diezelfde poule met negen punten uit vier wedstrijden. Hekkensluiter Slowakije komt bij de volgende editie van de Nations League uit in de C-divisie.(NU)…[+]