Tunesië en Ivoorkust completeren kwartfinalisten op Afrika Cup

tunesie

Tunesië en Ivoorkust hebben zich maandag als laatsten voor de kwartfinales van de Afrika Cup in Egypte geplaatst. Beide landen deden dat met een zwaarbevochten zege. De Tunesiërs leken in Ismailia tegen Ghana op weg naar de winst door een doelpunt van Taha Yassine Khenissi, die in de 73e minuut via de binnenkant van de paal afrondde.

In de extra tijd werd het alsnog 1-1 door een eigen doelpunt van Rami Bedoui, waarna in de verlenging niet gescoord werd en er dus strafschoppen moesten worden genomen. In de penaltyreeks was de Ghanees Caleb Ekuban de enige die miste. Sinds de Afrika Cup-winst in 2004 kwam Tunesië in zeven deelnames niet meer verder dan de kwartfinales. Om ditmaal wél de laatste vier te halen, moeten ‘De Adelaars van Carthago’ afrekenen met de verrassende debutant Madagaskar, dat zondag Congo versloeg. Voor Ghana betekent de nederlaag tegen Tunesië dat het land voor het eerst in jaren niet bij de beste vier hoort op de Afrika Cup. ‘The Black Stars’ wonnen het toernooi in 1963, 1965, 1978 en 1982.(NU)…[+]