Twaalf maanden celstraf geëist voor drugssmokkel

clerks

PARAMARIBO – Tegen Randall H is gisteren twaalf maanden celstraf geëist en een boete van SRD 5000, te vervangen door drie maanden hechtenis. Hij slikte 130 drugsbolletjes met een totaal gewicht van 1200 gram cocaïne.

Officier van justitie Nirmala Maikoe zegt dat Randall M een zenuwachtig gedrag vertoonde. Hij werkte mee aan de urinetest die positief bleek te zijn. In eerste instantie ontkende Randall H dat hij drugsbolletjes in zijn lichaam had, maar gaf later toe. Hij vertelde dat hij de drugs voor 2000 euro in Frans-Guyana had gekocht. Maikoe zegt dat de man het geld kreeg van zijn vriendin. Hij ging over tot de drugssmokkel, omdat hij schulden op een perceel had. Ook was hij een neef geld verschuldigd.

Maikoe zegt dat de man doelbewust cocaïne kocht om die uit te voeren met de bedoeling de drugs met winst aan de man te brengen. Randall M zegt dat hij geen vonnissen op zijn naam heeft. Volgens de vervolgingsambtenaar kon de man het geld van zijn vriendin zinvol gebruiken om zijn schulden af te lossen. Zij zegt dat de man het idee had om zonder veel inspanningen veel geld te verdienen, terwijl hij een schuld van USD 4000 makkelijk kon aflossen. Maikoe vindt dat de boodschap naar de gemeenschap toe duidelijk moet zijn dat het uitvoeren van cocaïne op geen enkel moment aantrekkelijk mag zijn. Op 3 januari zal raadsvrouw Michelle Law-Kerssenberg haar pleidooi houden…[+]