Tweeënhalf jaar celstraf geëist tegen inbraakverdachten

clerks

PARAMARIBO – Officier van justitie Claudia Bruining heeft gisteren tegen Faizel A en Astrando M tweeënhalf celstraf geëist voor het plegen van een inbraak in een woning in Wanica op 21 januari. Bij de inbraak zijn 30 jachtpatronen, sieraden en een spaarpot weggenomen.

De vervolgingsambtenaar zegt dat er een duidelijk plan was tussen beide verdachten waardoor zij vindt dat er sprake is van een nauwe en bewuste samenwerking. Beide mannen zijn recidivisten. De benadeelde was niet thuis toen de inbraak is gepleegd. Zijn moeder hoorde de honden blaffen en nam een kijkje. Zij zag een man op het erf van haar zoon en gilde om hulp. Ook zag zij een wagen aankomen waarin de inbraakverdachte stapte. Astrando M is herkend als de bestuurder van de vluchtauto en Faizel A als de inbraakverdachte.

De verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij de inbraak. Faizel A beweert dat hij vanwege zijn huidskleur wordt bezwaard. Op vragen van zijn raadsman Oscar Koulen gaf hij aan dat hij een alibi aan de politie opgaf. Dat alibi is echter niet onderzocht. Astrando M beweert dat hij Faizel A niet heeft opgehaald. Getuigen hebben het kenteken van de wagen van Astrando M opgenomen en gaven de specifieke kenmerken ervan door. Rechter Lydia Ravenberg merkt op dat het alibi van Astrando M van alle kanten rammelt want de verdachte, zijn vriendin en moeder legden verschillende verklaringen af over de plaats waar de man zich op dat tijdstip van de inbraak bevond. Op 8 augustus wordt de behandeling van deze zaak voortgezet…[+]