Van Marwijk neemt Feyenoord-keeper Jones op in voorselectie Australië

van mar

Brad Jones hoopt voor het eerst sinds 2014 weer een interland van Australië te gaan spelen. De doelman van Feyenoord maakt deel uit van de eerste voorselectie van bondscoach Bert van Marwijk. Van Marwijk heeft dinsdag 29 spelers opgenomen in zijn voorselectie, onder wie vier keepers. Behalve Jones zijn dat Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion), Mitchell Langerak (Nogoya Grampus) en Daniel Vukovic (Racing Genk).

De 35-jarige Jones speelde vier interlands voor Australië. Sinds de zomer van 2016 heeft hij een basisplaats bij Feyenoord. Eerder kwam hij uit voor onder meer NEC, Middlesbrough en Liverpool. Bij die laatste club was hij voornamelijk reservedoelman.

Van Marwijk werd in november aangesteld als bondscoach van de ‘Socceroos’, waar hij de in november opgestapte Ante Postecoglou opvolgde. Met Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Aleksandar Susnjar (Mlada Boleslav) en doelman Vukovic heeft hij vier debutanten in zijn voorselectie opgenomen. Volgende week maakt Van Marwijk de definitieve groep bekend.(NU)…[+]