Van Persie slaat aanbod van Feyenoord voor afscheidswedstrijd af

van persie

Robin van Persie heeft het aanbod van Feyenoord om een afscheidswedstrijd voor hem te organiseren afgeslagen. De 35-jarige Rotterdammer kiest ervoor om tijdens de laatste competitiewedstrijd voor eigen publiek, op zondag 12 mei tegen ADO Den Haag, afscheid te nemen van de fans.

“Feyenoord heeft me een afscheidswedstrijd aangeboden. Hoewel ik dat een heel mooi gebaar vind, ga ik het niet doen”, zei Van Persie na de 2-1-zege op AZ. “Zoiets moet bij je passen.” De topschutter aller tijden van Oranje heeft vrienden, familie, voormalige trainers en tal van andere oude bekenden uitgenodigd voor het duel met ADO in De Kuip. “Eerst die wedstrijd spelen en daarna ergens met z’n allen lekker dineren, dat is het idee.”

Omdat de KNVB de voorlaatste speelronde heeft verplaatst naar woensdag 15 mei, om zo Ajax meer rust te geven in het drukke programma met de bekerfinale en de halve finales in de Champions League, is het thuisduel met ADO echter niet meer de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat is nu de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard geworden. “Toen ik het programma er een paar weken geleden bij pakte, dacht ik: mooi, we eindigen thuis tegen ADO. Maar dat is nu veranderd. Ik heb daar een duidelijke mening over, maar die doet er niet toe. Het is toch al besloten”, zei Van Persie.(NU)…[+]