Veertien gewonden door turbulentie tijdens vlucht van Mauritius naar Spanje

veertien

Veertien inzittenden van een intercontinentale vlucht hebben lichte verwondingen opgelopen toen het toestel in hevige turbulentie terechtkwam. De Airbus A330-343 kwam uit Mauritius en was onderweg naar Spanje. De twaalf uur durende vlucht werd uitgevoerd door Evelop, een vliegtuigmaatschappij die chartervluchten uitvoert. Het vliegtuig is dinsdagavond veilig geland op de eindbestemming Madrid.

Een medewerker van het bedrijf maakt woensdag bekend dat het vliegtuig boven Ethiopië ongeveer vijftien seconden te maken had met stevige turbulentie waarbij het toestel enkele honderden meters zakte. Drie bemanningsleden en elf passagiers raakten gewond. Volgens de medewerker hadden de passagiers geen gehoor gegeven aan de veiligheidsgordelwaarschuwing die voorafgaand aan de turbulentie was geactiveerd.

Turbulentie kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door wind of stijgende lucht. Indien de turbulentie niet vermeden kan worden, roept de bemanning alle inzittenden op te gaan zitten en hun stoelriemen vast te maken.(NU)…[+]