Veiligheid in Albina opgevoerd

Politieman aangehouden

MAROWIJNE – De veiligheid in Albina is opgevoerd nadat er vorig week weer een winkelier op klaarlichte dag is beroofd. Dit zegt Districtscommissaris Freddy Daniel zegt aan de krant. De verhoogde veiligheid wordt voorlopig uitgevoerd door de plaatselijke politie met assistentie van de plaatselijke militairen.

Daniel zegt dat de verhoogde veiligheid moest gebeuren omdat het niet zo kan zijn dat burgers hard werken om een op een eerlijke manier een brood te verdienen en dan op een of ander moment beroofd worden . “Ik als burgervader van het district kan dit niet zien gebeuren zonder maatregelen te treffen. Ons streven is nog steeds dat de gemeenschap de veiligheid duidelijk moet zien en voelen”. Daniel betreurt dat de surveillance en de algehele veiligheid steeds opgevoerd moet worden om de situatie in het district onder controle te houden.

De burgervader zegt dat hij goed contact heeft met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie om hem breedvoerig in te lichten over de gang van zaken in het district en voornamelijk over het grensstadje. Daniel zegt dat de minister wordt ingelicht en hij dan de korpschef en de verschillende veiligheidsinstanties in kennis stelt en daarna een besluit neemt over wat er gedaan moet worden in het district. De verhoogde veiligheid moet helpen om de orde en rust terug te brengen en te behouden binnen het district…[+]