Verdachte onder voorwaarde voorlopig vrij

rechten 3c

PARAMARIBO РRechter Maureen Dayala heeft Amit B, die op 8 februari zijn buurjongen met een mes heeft verwond, gisteren onder voorwaarde voorlopig in vrijheid gesteld. Hij mag geen ruzie zoeken met de buurjongen en zijn familie. De rechter probeert een oplossing te brengen in de burenruzie en de  verdachte staat open voor een oplossing. Hij vroeg het slachtoffer hem niet meer te plagen.

Het slachtoffer is echter niet bereid zijn medewerking te verlenen dat er een oplossing komt. Zijn vader zegt dat de hele buurt last ondervindt van de familie van Amit B omdat zij in de vroege ochtend overluid muziek afspelen. Het slachtoffer zegt dat de verdachte, samen met zijn vrouw, moeder, vader en broer hem omsingelden. De vader hield hem aan een kant vast, terwijl de moeder en vrouw hem aan de  andere kant vastgrepen. Toen verwondde Amit B hem zonder enige aanleiding met een mes. Hij en Amit B leven al twee jaar in onmin met elkaar. Hij lag als gevolg van de opgelopen steekverwonding twee weken en twee dagen in het ziekenhuis. Hij denkt dat de familie van Amit B jaloers is op hem en zijn familie. Hij denkt ook dat zij hem dood wilden. Amit B verklaart dat hij naar het werk zou gaan. Zijn moeder, vrouw en broertje waren samen met hem.

Amit B zegt dat het slachtoffer ook daar was. Er ontstond een woordenwisseling tussen hem en het slachtoffer. Het slachtoffer kwam naar hem toe en klapte hem. Hij hield hem in een wurggreep vast, waarna de verdachte een mes pakte en hem verwondde. Advocaat Murwin Dubois merkt op dat de vader van Amit B niet eens ter plaatse was…[+]