Verstappen beschikt komend weekend in Bakoe over upgrade van motor

verstappen

Max Verstappen start komend weekend bij de Grand Prix van Azerbeidzjan met een verbeterde versie van de Honda-motor. De auto’s van Red Bull Racing en Toro Rosso worden uitgerust met de nieuwe Spec 2-versie van de krachtbron, zo maakte Honda woensdag bekend.

Ook Verstappens teamgenoot Pierre Gasly en Toro Rosso-coureurs Daniil Kvyat en Alexander Albon beschikken daardoor over een verbeterde motor in Bakoe. “De belangrijkste voordelen van de Spec 2 zijn een verbeterde bestendigheid, levensduur en betrouwbaarheid. Ook biedt de motor iets betere prestaties”, aldus technisch directeur Toyoharu Tanabe van Honda F1.

 Een van de redenen om de motor nu te upgraden, was volgens Honda een probleem met de kwaliteit van de motor, dat aan het licht kwam tijdens een vrije training voor de Grand Prix van China. Toro Rosso-coureur Kvyat kende daardoor problemen tijdens de eerste vrije training en Albon crashte in de laatste sessie. Daarop besloot Toro Rosso om een nieuwe motor in beide auto’s te zetten.(NU)…[+]