Verstappen en Ocon willen incident achter zich laten in Abu Dhabi

verstappen

Max Verstappen vindt anderhalve week na zijn confrontatie met Esteban Ocon tijdens en na afloop van de Grand Prix van Brazilië nog steeds dat hij niets fout heeft gedaan. De twee coureurs willen het incident graag achter zich laten in aanloop naar de slotrace van het seizoen, zondag in Abu Dhabi.

“Het is jammer dat het zo is gegaan, maar we kunnen het resultaat niet meer veranderen”, zei Verstappen donderdag bij de persconferentie, waar hij samen met Ocon en Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel zat. “Ik heb verder geen problemen met Esteban. Het zijn dingen die gebeuren.”

De 21-jarige Verstappen ging in Brazilië aan de leiding toen hij 27 rondes voor het einde een tik kreeg van achterblijver Ocon. Daardoor raakte hij de eerste positie kwijt aan Lewis Hamilton, die de race uiteindelijk won.Een ziedende Verstappen zocht Ocon na afloop van de race op en gaf de Force India-coureur een paar duwen. Autosportfederatie FIA bestrafte de Nederlander met een taakstraf van twee dagen, maar Verstappen staat nog steeds achter zijn actie.(NU)…[+]