Verstappen hoopt tweede plek in Frankrijk vervolg te geven in ‘Triple Header’

verstappen

Max Verstappen reist woensdag met hoge verwachtingen en een goed gevoel naar Oostenrijk. Met zijn tweede plaats in Frankrijk begon de coureur van Red Bull Racing uitstekend aan de eerste ‘Triple Header’ in de geschiedenis van de Formule 1. Niet eerder werden drie Grands Prix in drie weekenden op rij afgewerkt. Na de race in Frankrijk van zondag volgen wedstrijden in Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.

“Ik vind dat niet te zwaar”, zei Verstappen in Frankrijk. “Het is allemaal in Europa, dus het is goed bereisbaar. 21 races op een rij zou erg druk worden, maar 3 is goed te doen.” Na een tumultueus begin van het seizoen heeft Verstappen de laatste weken de juiste flow gevonden. Dat momentum hoopt hij de komende weken door te trekken, om zo het geschonden blazoen weer op te poetsen.

Verstappen heeft goede herinneringen aan de Red Bull Ring en Silverstone, want in 2016 werd hij op beide circuits tweede. Het waren zijn eerste maanden als coureur van Red Bull. “In Oostenrijk heeft Red Bull de laatste twee jaar altijd het podium gehaald”, haalde Verstappen aan. Vorig jaar viel hij er zelf al in de eerste ronde uit, maar reed teamgenoot Daniel Ricciardo naar de derde plaats.(NU)...[+]