Verstappen klokt zesde tijd en moet voortijdig stoppen in eerste vrije training

verstappen

Max Verstappen heeft vrijdag de zesde tijd genoteerd tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing moest aan het einde van de sessie zijn auto langs de kant van de baan zetten vanwege een probleem met de versnellingsbak.

 Verstappen klokte een tijd van 1.28,325 en was daarmee liefst acht tienden van een seconde langzamer dan de snelste man in het veld, regerend wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes: 1.27,487. Achter Hamilton completeerden Valtteri Bottas van Mercedes (1.27,854), Sebastian Vettel van Ferrari (1.27,998), Daniel Ricciardo van Red Bull (1.28,144) en Kimi Raikkonen van Ferrari (1.28,218) de top vijf.

Verstappen reed zijn snelste tijd echter wel op de mediumband, terwijl zowel Hamilton, Bottas, Vettel, Ricciardo als Raikkonen dat op de snellere softband deed.De twintigjarige Limburger kreeg zo’n drie minuten voor het einde van de training van zijn engineer te horen dat hij zijn wagen moest stoppen, omdat de versnellingsbak haperde.(NU)…[+]