Verstappen: ‘Mooi om als derde te eindigen voor alle Nederlandse fans’

verstappen

Max Verstappen was in het verleden vaak wat ongelukkig bij de Grand Prix van België, maar zondag kende hij geen tegenspoed. Voor het oog van tienduizenden Nederlandse supporters reed de Limburger naar de derde plek in zijn ‘thuisrace’. “Het is mooi dat ik een podiumplek heb kunnen pakken voor al die fans”, aldus Verstappen na de door Sebastian Vettel gewonnen race op Spa-Francorchamps.

De coureur van Red Bull Racing kwam in zijn eerste drie deelnames aan de Grand Prix van België niet in de buurt van het podium. In 2015 werd hij achtste, in 2016 elfde en vorig jaar haalde hij de finish niet. Zondag liep alles bijna perfect voor Verstappen. Direct na de chaotische start klom hij al van de zevende naar de vijfde plaats en binnen tien rondes reed hij door fraaie inhaalacties op Esteban Ocon en Sergio Pérez op de derde plaats.(NU)…[+]