Verstappen vindt verschil met teamgenoot Gasly ‘op zich wel fijn’

verstappen

Max Verstappen zit er niet erg mee dat hij in 2019 voorlopig weinig aan zijn teamgenoot Pierre Gasly heeft bij Red Bull Racing. De van Toro Rosso overgekomen Fransman stelt tot nu toe teleur in dienst van het Oostenrijkse team.

De 23-jarige Gasly kwam in de eerste drie races niet verder dan een elfde, achtste en zesde plaats. Hij is vooral met zichzelf bezig, waardoor Verstappen weinig heeft aan de data die zijn nieuwe teamgenoot verzamelt.¬†“Ik ben meer op mezelf aangewezen. Dat vind ik op zich wel fijn”, zegt Verstappen vrijdag in aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan tegen¬†De Telegraaf. De Limburger vergelijkt de situatie met vorig jaar, toen Daniel Ricciardo zijn teamgenoot was.”Op een gegeven moment was ik in de kwalificaties gemiddeld gezien wel drie tienden sneller dan Daniel. Ook toen ging ik me steeds meer op mezelf concentreren. Dat is fijn, want ik moet het uiteindelijk ook zelf doen natuurlijk. Ik heb niemand naast me nodig om hard te gaan. Dat heb ik nooit gehad. Dus nu ook niet.”(NU)…[+]