Verstappen ziet strijd met Ferrari en Mercedes rest van dit jaar somber in

verstappen

Max Verstappen verwacht niet dat zijn team Red Bull Racing in de tweede seizoenshelft vaak mee gaat doen om de overwinning. Op de meeste circuits zullen Ferrari en Mercedes te snel zijn. Red Bull gebruikt vanaf komend weekend een nieuwe soort benzine. “Maar dat gaat het verschil niet maken, hoor”, zegt de Limburger donderdag resoluut op de persconferentie voor de Grand Prix van België.

“Natuurlijk, iedere verbetering is mooi meegenomen, alle kleine beetjes helpen. Maar we hebben veel meer nodig om Ferrari en Mercedes uit te kunnen dagen”, stelt de twintigjarige coureur. “Vooral als het om de snelheid van de motor gaat.”

Red Bull wist dit seizoen weliswaar drie races te winnen met Daniel Ricciardo (China en Monaco) en Verstappen (Oostenrijk), maar qua topsnelheid zijn de andere twee topteams een maatje te groot. Verstappen wilde zijn teleurstelling daarover op de eerste dag na de vier weken lange zomerpauze niet verbergen. “We moeten het uiterste geven, maar voorlopig krijgen we geen motorupdates. Laten we zien waar ze nog mee komen”, aldus Verstappen…[+]