Vierenhalf jaar celstraf en vrijspraak geëist tegen roofverdachten

rechten 3c

PARAMARIBO – Aszin E hoorde gisteren 4,5 jaar celstraf tegen zich eisen voor het plegen van een beroving. Tegen zijn medeverdachten Hesly P, Iwan Z en Faizel B is vrijspraak geëist.

De officier van justitie zegt dat Aszin E positief is herkend door het echtpaar dat beroofd is. Volgens de slachtoffers heeft Aszin E hen samen met twee andere mannen beroofd. Zij herkenden Iwan Z en Faizel B niet, waardoor vrijspraak tegen hen is geeist. Aszin E ging naar de benadeelden om hulp te zoeken voor culturele genezing en nam ook hun telefoonnummer op. Kort daarna zijn zij beroofd. De verdachten hebben steeds ontkend. Kort na de beroving veroorzaakte Aszin E een aanrijding met een ander voertuig.

De benadeelde van de aanrijding zag dat drie mannen uit de wagen van Aszin E stapten en weggingen. Aszin E geeft toe dat hij een aanrijding veroorzaakte, maar ontkent dat drie mannen uit zijn wagen stapten. De officier van justitie zegt dat dezelfde wagen betrokken was bij de beroving, maar er is gesjoemeld met het kenteken. De politie trof het telefoonnummer van de benadeelden in de telefoon van Aszin E aan. Faizel B was ook ten laste gelegd dat hij een ander heeft beroofd van zijn voertuig en sieraden. De benadeelde herkende Faizel B positief. Faizel B bekende bij de politie maar ontkende op de zitting…[+]