Vitesse-trainer Fraser haalt verbannen Büttner terug bij selectie

venus williams

Alexander Büttner keert na ruim twee maanden afwezigheid terug in de A-selectie van Vitesse. De linksback werd begin januari uit de selectie gezet, omdat hij niet fit was. De 29-jarige Büttner had maandag voor de tweede keer in een week een gesprek met trainer Henk Fraser. Die vertelde hem vervolgens dat hij woensdag weer met het eerste elftal mag meetrainen.

De coach liet de oud-speler van onder meer Manchester United en Dinamo Moskou begin januari weten dat hij zich voorlopig bij het beloftenelftal moest melden, omdat uit metingen bij aanvang van de tweede seizoenshelft bleek dat hij niet fit genoeg was.

Voordat Büttner uit de selectie werd gezet, speelde de back dertien duels. In de laatste weken voor de winterstop moest hij echter al vaker genoegen nemen met een plaats in op de bank. Zijn plaats in het elftal werd ingenomen door Lassane Faye. Büttner keerde vorig jaar terug bij de Gelderse club waar hij zijn loopbaan begon. Hij speelde daarvoor, naast Manchester United en Dinamo Moskou, voor Anderlecht.(NU)…[+]