Vooraanstaande Republikein Chuck Grassley verdedigt klokkenluider

klokkenluider

De Republikeinse senator Chuck Grassley verdedigt de klokkenluider die vorige week het gesprek tussen partijgenoot en president Donald Trump en diens Oekraïense collega Volodymyr Zelensky aan het licht bracht. Dat blijkt uit een verklaring die hij dinsdag op zijn website publiceerde.

Grassley publiceerde zijn verklaring naar aanleiding van de verschillende beschuldigingen van Trump dat de klokkenluider een spion zou zijn en Trumps uitspraken dat hij een gesprek met de klokkenluider eiste. “Deze persoon lijkt de beschermingswetgeving voor klokkenluiders te hebben gevolgd en zou gehoord en beschermd moeten worden. We moeten altijd ons best doen om de vertrouwelijkheid van klokkenluiders te respecteren”, aldus senator uit Iowa, die in de verklaring de naam van Trump niet noemde.

 Grassley, die zelf de beschermingswetgeving omtrent klokkenluiders hielp opstellen, stelde verder dat het van belang is om allereerst naar de klokkenluider te luisteren voordat er allerlei beschuldigingen gemaakt worden. “Het gebruiken van ongeïnformeerde speculatie van politici of media als partijdig wapen is contraproductief en niet goed voor het land”, zei Grassley verder.(NU)…[+]