Vrouw getuigt over brandstichting in woning

rechten 3a

PARAMARIBO – Een vrouw getuigde gisteren dat haar ex-partner Anielkoemar K haar woning in brand stak. Zij had een relatie van elf maanden met hem waarbij zij steeds ruzie kregen. Volgens hem bevond zij zich op het balkon en belde de politie op, terwijl de man in de woonkamer was. Zij had een dag ervoor reeds ruzie met hem gehad waarvoor zij de politie belde dat de verdachte thuis was.

Toen zij zich omkeerde, zag zij dat Anielkoemar K rustig naar buiten liep. Zij zag een grote vuur vanuit haar kamer komen en vroeg hem wat hij had gedaan. Volgens haar zei Anielkoemar K tegen haar ‘bel je vaders, politie van Derde Rijweg, op en laten zij je huis bouwen’. Hij wilde zijn geld hebben dat hij aan haar had gebruikt. Daarna sloeg hij haar. De vrouw merkte op dat de man haar huis kon redden als hij onschuldig was, maar hij deed dat niet. Zij is de vijfde vrouw van hem. Wanneer hij ruzie met haar kreeg, ging hij voor enkele dagen naar een andere vrouw van hem. De vrouw zei dat zij nooit heeft gezegd dat zij haar eigen huis in brand zal steken. Zij woonde al 29 jaar daar. Zij heeft niets kunnen redden uit het pand. Anielkoemar K vond dat de vrouw leugens vertelt.

Volgens hem was hij bij de broer van de vrouw die naast woont. De broer verklaarde dat de verdachte niet thuis bij hem was. Anielkoemar K zei dat de vrouw daar kwam en begon uit te schelden. De broer vertelde dat zijn zus gilde en zag dat haar huis in brand stond. Ook maakte hij mee dat Anielkoemar K de vrouw sloeg. Hij ging om zijn zus te helpen. Hij belde de brandweer op, maar toen die niet kwam reed hij zelf naar de kazerne. Hij zag de verdachte toen voor een winkel maar stopte niet. De verdachte beweerde dat de man wel stopte en hem zei dat de woning in brand stond. Volgens hem hebben de vrouw en haar broer gepland om tegen hem te verklaren. Hij beweert niets van de brand te weten. Hij zat naderhand in een taxi die werd klemgereden door de politie. Op 28 februari zal de taxichauffeur worden gehoord…[+]