‘Vrouw van vermiste oud-Philips-topman Tob Cohen aangehouden in Kenia’

vrouw van

De Keniaanse echtgenote van de verdwenen voormalige Philips-topman Tob Cohen is woensdag aangehouden door de Keniaanse recherche, meldt de Keniaanse krant Daily Nation. Sarah Wairimu Kamotho, met wie Cohen in een bittere echtscheiding was verwikkeld, wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn verdwijning.

Daily Nation meldt dat Kamotho woensdagavond is gearresteerd. Naar verwachting zal ze in staat van beschuldiging worden gesteld vanwege de verdwijning van haar man, van wie sinds 19 juli elk spoor ontbreekt. Voor zijn verdwijning speelden er een aantal zaken tussen het koppel, zoals hun voorgenomen echtscheiding en een ruzie over het eigendom van hun dure echtelijke woning. Cohen had een aanklacht wegens mishandeling tegen Kamotho ingediend. Zij beschuldigde hem op haar beurt ook van geweld.

 Kamotho beweerde aanvankelijk dat Cohen, die na zijn carrière bij Philips in Oost-Afrika een goed draaiend bedrijf voor golfreizen opzette, naar Thailand was gereisd voor een medische behandeling. De Keniaanse politie vond echter geen bewijs dat de man het land heeft verlaten.(NU)…[+]