Vrouw voorlopig op vrije voeten

rechten 3c

PARAMARIBO – Conchita V, die samen met Ivanildo W, Mitchel M en Furgen E verdacht wordt van een inbraak in een woning, is gisteren voorlopig in vrijheid gesteld. Rechter Siegline Wijnhard honoreerde het verzoek van raadsvrouw Shefani Amirkhan.

Amirkhan haalde aan dat de schoolprestaties van de twee kinderen van haar cliënte achteruitgaan. “Ze dreigen te ontsporen.” Volgens haar heeft de vrouw een goede proceshouding. De officier van justitie verzette zich tegen het verzoek van de advocaat. Zij vindt dat het niet waar is dat de verdachte meewerkte aan het onderzoek. Conchita V ontkent dat zij schuldig is, terwijl een getuige gezien heeft dat de vrouw spullen aangereikt kreeg via een schutting. Zij heeft ook kunnen zien dat de kompanen van de vrouw het huis niet via de voordeur betraden. De rechter vroeg de verdachte wat zij zelf te zeggen had op dat verzoek van de raadsvrouw. Ze gaf aan dat ze onschuldig is en dat het werkelijk niet goed gaat met haar kinderen.

Ze wil naar huis. De rechter motiveerde dat zij eens is met de officier dat de verdachte geen goede proceshouding heeft. “En tot nu toe is het niet goed.” De vrouw ontkent schuldig te zijn, terwijl er wel ernstige bezwaren tegen haar zijn. De magistraat zei te zullen meegaan met het verzoek van de raadsvrouw. Zij stelde Conchita V voorlopig in vrijheid, maar niet omdat ze onschuldig is, maar op grond van zaken die de raadsvrouw aanhaalde. Mocht blijken dat de vrouw schuldig is, dan zal ze weer gevangen genomen worden. Ze moet ook steeds aanwezig zijn als de zaak voorgaat. Tegen Conchita V is twaalf maanden celstraf geëist waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest. Haar drie kompanen hoorden een strafeis van anderhalf jaar…[+]