VS vindt geen bewijzen voor ‘mysterieuze aanvallen’ op diplomaten in Cuba

vs

De Amerikaanse Republikeinse senator Jeff Flake heeft zaterdag gezegd dat de VS geen bewijs heeft gevonden dat Amerikaanse diplomaten in de Cubaanse hoofdstad Havana slachtoffer zijn geworden van een aanval met een mysterieus wapen. Flake, lid van de senaatscommissie voor buitenlandse betrekkingen, ontmoette vrijdag een aantal hooggeplaatste Cubaanse functionarissen, onder wie minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez en medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

“Het Cubaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat de FBI hen heeft verteld dat er geen bewijzen zijn voor een sonische aanval; hoewel die term regelmatig valt”, zei Flake tegen AP. “Niemand zegt dat deze mensen niet iets hebben ervaren, maar er is geen bewijs dat dit een opzettelijke aanval was door de Cubanen of iemand anders.”

De senator voegde daaraan toe dat de geheime briefings die hij heeft ontvangen van Amerikaanse functionarissen hem geen reden hebben gegeven om de Cubaanse verklaringen in twijfel te trekken. Hij weigerde details te geven over die vergaderingen.(NU.nl)…[+]