Walmart verbiedt winkelend publiek wapens zichtbaar te dragen

walmart

Winkelaars in de Amerikaanse vestigingen van supermarktketen Walmart mogen wapens niet zichtbaar meer bij zich dragen. Ook gaat de keten diverse soorten munitie niet meer verkopen, waaronder de patronen met een kaliber van 5,56 millimeter, schrijft Business Insider dinsdag. Dat soort munitie wordt onder andere gebruikt in een AR-15-geweer, dat bij veel massaschietpartijen in de VS door aanslagplegers werd gebruikt.

Walmart neemt de beslissing vanwege de twee recente massaschietpartijen die in hun winkels plaatsvonden. In El Paso (Texas) vielen 22 doden en in Southaven (Mississippi) werden twee Walmart-medewerkers gedood.

Door de schietincidenten werd de roep om de wapenverkoop in te perken steeds luider. Diverse Walmart-winkels zouden sinds augustus zijn ontruimd nadat klanten in paniek raakten toen zij vuurwapens zagen bij andere bezoekers. Daarom mogen klanten vanaf dinsdag geen vuurwapens zichtbaar meer bij zich dragen. Als een bezoeker een wapen weet te verbergen, mag deze alsnog mee de winkel in.(NU)…[+]