Weer record Ronaldo door hattrick tegen Luxemburg, Tadic scoort voor Servië

ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft dinsdag maar weer eens een record gevestigd. De superster leidde Portugal in de WK-kwalificatie met drie goals naar een ruime zege op Luxemburg: 5-0. Dusan Tadic scoorde voor Servië tegen Azerbeidzjan (3-1-zege), terwijl Zweden het Griekenland van John van ‘t Schip versloeg (2-0). Portugal stond in Faro binnen twintig minuten op een 3-0-voorsprong tegen Luxemburg. Ronaldo benutte twee penalty’s en zijn Manchester United-ploeggenoot Bruno Fernandes schoot vanuit een lastige hoek raak. Luxemburg leek even te moeten vrezen voor een heel pijnlijke nederlaag, maar de nummer 94 van de FIFA-ranking hield de schade nog enigszins beperkt. João Palhinha tekende twintig minuten voor tijd voor de 4-0 en Ronaldo bepaalde in de 87e minuut de eindstand op aangeven van Rúben Neves.(NU)…[+]