WFU stelt bestuur Universiteit ultimatum

ultimatum

PARAMARIBO – De bond Werknemers Federatie Universiteit (WFU) heeft het bestuur van de Universiteit een ultimatum gesteld om de overeengekomen Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAVR) uit te betalen. Suneel Soekhnandhan, woordvoerder van de WFU, geeft aan dat de bond te lang gewacht heeft en de nieuwe voorzitter de ruimte wilde geven om zaken af te handelen. Volgens de woordvoerder gaat het om een ‘law law’ bedrag welke uitbetaald moet worden. Hij is de mening toegedaan dat dit gezien kan worden als pesterij naar het personeel toe.

De bond heeft het bestuur p 20 juni middels een brief meegedeeld dat zij tot uiterlijk 28 juni heeft om de CAVR uit te betalen. Verder wordt het bestuur nalatigheid verweten omdat het personeel al sinds 31 maart over hun geld zou moeten beschikken.

Indien het bestuur geen gehoor geeft zal het personeel overgaan tot het voeren van acties. De poorten van de universiteit zullen dinsdag gesloten blijven. Soekhnandhan geeft aan dat alleen voetgangers zullen worden toegelaten om het schoolcomplex te betreden. Een medewerker van de universiteit geeft aan dat de studenten van de verschillende studierichtingen momenteel bezig zijn met hun tentamen en hoopt niet dat de actie die gevoerd zal worden door het WFU daarop invloed zal hebben. De woordvoerder stelt dat het niet hun verantwoordelijkheid is maar dat van het universiteitsbestuur…[+]