Wijnaldum gelooft niet dat sleet er bij Duitsland al op zit na slecht WK

wijn

Georginio Wijnaldum acht het Nederlands elftal zeker niet kansloos in de Nations League-wedstrijd van zaterdag tegen Duitsland. De middenvelder vindt wel dat Oranje dan minimaal hetzelfde niveau moet halen als in de tweede helft van de voorgaande interland op bezoek bij Frankrijk.

“We waren daarin niet bang. We wilden laten zien hoe goed wij kunnen voetballen en dat zij ook rekening met ons moesten houden. Dat moeten we nu weer gaan doen”, zegt Wijnaldum woensdag in Zeist, waar hij en zijn teamgenoten zich voorbereiden op de wedstrijd tegen Duitsland en het oefenduel met België drie dagen later.

Nederland kwam tegen Frankrijk na een matige eerste helft na rust verrassend op gelijke hoogte en had in het vervolg ook kansen op meer, maar door één moment van onoplettendheid in de verdediging werd er alsnog met 2-1 verloren van de kersverse wereldkampioen. Nederland treft Duitsland misschien wel op het juiste moment. ‘Die Mannschaft’ werd afgelopen zomer al in de groepsfase uitgeschakeld op het WK in Rusland en bovendien bestaat het geraamte van het elftal uit spelers van Bayern München, dat in een behoorlijke vormcrisis verkeert.(NU)…[+]