Williams hoorde vlak voor monsternederlaag dat moordenaar zus vrijgelaten was

serena williams

Serena Williams was er eind vorige maand met haar hoofd niet bij toen ze met liefst 6-1 en 6-0 van Johanna Konta verloor. Tien minuten voor het begin van de partij in San José had de Amerikaanse gehoord dat de moordenaar van haar halfzus Yetunde Price vervroegd vrijgelaten was.

“Ik kon het nieuws niet uit mijn gedachten krijgen”, zegt Williams in een donderdag verschenen interview in TIME. “Op de baan heb ik gestreden, dat is het enige dat ik erover kan zeggen.” Op 31 juli leed de voormalige nummer één van de wereld een monsternederlaag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in San José. Het gebeurde de 23-voudig Grand Slam-kampioene sinds haar profdebuut in 1995 niet eerder dat ze in een wedstrijd maar één game won.

Toen Williams kort voor het begin van de wedstrijd op haar telefoon Instagram bekeek, ontdekte ze dat Robert E. Maxfield eerder dit jaar was vrijgelaten uit de gevangenis. Maxfield werd in 2006 tot een gevangenisstraf van vijftien jaar veroordeeld voor de moord op Price. Wegens goed gedrag kwam hij drie jaar eerder op vrije voeten.(NU)…[+]