Wiskundige die Britse koers deed veranderen vertrekt na overtreden regels

wiskundige

De topadviseur, epidemioloog en wiskundige Neil Ferguson is uit het crisisteam van de Britse overheid gestapt, nadat hij zelf de coronaregels heeft overtreden, meldt Sky News dinsdag. Ferguson is een van de prominente leden van het SAGE-crisisteam, de adviseurs die het Britse kabinet van wetenschappelijk advies voorzien.

De topadviseur stapte uit het crisisteam nadat uit berichten was gebleken dat hij de lockdownregels zou hebben overtreden. Mede dankzij zijn berekeningen en die van zijn collega’s van Imperial College London, koos de Britse overheid in maart toch voor een gedeeltelijke lockdown in plaats van een lossere koers richting groepsimmuniteit.

“Ik accepteer dat ik een verkeerde inschatting heb gemaakt en verkeerd heb gehandeld”, zegt Ferguson in een statement. Het is onduidelijk wat hij verkeerd heeft gedaan. Mogelijk liet hij zijn getrouwde geliefde bij hem op bezoek komen, stelt The TelegraphHet Verenigd Koninkrijk telt met zeker 29.500 doden het op een na grootste aantal overleden coronapatiënten. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer mensen aan COVID-19 bezweken.(NU)…[+]