WK-favorieten Frankrijk en Spanje spelen matige laatste oefenduels

wk

Twee kanshebbers voor het WK in Rusland hebben zaterdagavond een moeizame laatste oefenwedstrijd gespeeld. Frankrijk kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen de Verenigde Staten en Spanje won dankzij een late treffer met 1-0 van Tunesië.

Frankrijk dankte het gelijkspel in Lyon aan Kylian Mbappé. De negentienjarige aanvaller schoof de bal tien minuten voor tijd in de verre hoek na een lage voorzet van Benjamin Pavard. Kort voor rust waren de Fransen op achterstand gekomen tegen de Amerikanen, die voor het eerst sinds 1986 ontbreken op een WK. Julian Green profiteerde van een fout van Djibril Sibidé – die er niet in slaagde een voorzet weg te werken – en schoot door de benen van de verdediger raak in de korte hoek. Frankrijk speelde in de sterkste formatie, met voorin behalve Mbappé ook Antoine Griezmann en Olivier Giroud, die uitviel met een hoofdwond. Bij de Amerikanen speelde Vitesse-verdediger Matt Miazga het eerste uur mee.(NU)…[+]