Zes gehoord over diefstal graafmachineonderdelen

rechten 3a

PARAMARIBO – Cliften N, Stephen V, Frederik R, Cedric L, Jelermo J en Feliciano W worden verdacht van het stelen van onderdelen van een graafmachine van een Braziliaan. Feliciano W verklaarde dat hij schroot van een graafmachine in het bos zag. Hij dacht dat die aan niemand toebehoorde. Hij vertelde zijn kompanen dat het om zijn graafmachine ging die hij wilde transporteren en als oud-ijzer verkopen.

Volgens Feliciano W zette Stephen V ongeveer SRD 700 voor transport van de onderdelen.  Het duurde drie dagen om de onderdelen te demonteren en transporteren. Feliciano W gebruikte SRD 300 om voeding aan te schaffen. Stephen V zei dat Feliciano W hem benaderde dat hij een oude graafmachine had. Hij ging naar de plaats en zag de frame van de graafmachine. “Wij hebben geen onderdelen verwijderd. Ik zag alleen ijzer”, aldus Stephen V. Cliften N kreeg van zijn werkgever de opdracht om het werk van de graafmachine te doen. Hij ging mee met Feliciano W en Stephen V die hem wezen het werk te doen. Cliften N vertelde dat hij SRD 750 zou ontvangen. Frederik R verklaarde dat hij als truckchauffeur fungeerde om spullen te transporteren.

Hij wist niet dat het om gestolen onderdelen ging. Hij kende Stephen V die hij ophaalde samen met de andere mannen om te brengen naar het gebied. Hij haalde de goederen op en bracht die richting Paramaribo. Cedric L moest brandstof brengen naar Brownsweg voor Feliciano W. Hij reed slechts een rit, maar wist niets van de gestolen onderdelen. Jelermo J verklaarde dat Feliciano W hem belde om goederen in te laden. Hij had geen werk en ging akkoord. Hij dacht dat de graafmachine van Feliciano W was. Raadsman Arjan Ramlakhan deed het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Stephen V, Jelermo J en Cliften N die ervan uitgingen dat de graafmachine van Feiliciano W was. De mannen zitten vanaf 4 december vast. Officier van justitie Reshmi Rathipal verzette zich tegen het verzoek. De rechter wees het verzoek van de advocaat af. Op 8 april wordt de behandeling van deze zaak voortgezet…[+]