Zweden naar A-divisie Nations League, Zeneli promoveert met Kosovo

zweden

Zweden heeft dinsdagavond promotie naar de A-divisie in de Nations League afgedwongen. De ploeg van bondscoach Janne Andersson was voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor Rusland. Schotland en Servië gaan naar de B-divisie en Arber Zeneli hielp Kosovo naar divisie C.

Bij Zweden-Rusland tekende Victor Lindelöf na 41 minuten voor de openingstreffer in de Friends Arena in Solna. De verdediger van Manchester United kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten na een corner en schoot onberispelijk binnen.

Het bleef lange tijd bij die ene treffer, maar Zweden stelde twintig minuten voor tijd de overwinning veilig. Spits Marcus Berg liet doelman Andrey Lunev kansloos door een rebound van dichtbij binnen te werken. Door de overwinning komt Zweden net als Rusland op zeven punten, maar de Scandinaviërs mogen zich op basis van onderling resultaat groepswinnaar noemen.(NU)…[+]