België draait achterstand om tegen Wales, Frankrijk niet langs Oekraïne

belgie

België is de WK-kwalificatiereeks woensdag begonnen met een zwaarbevochten overwinning op Wales. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez draaide een 0-1-achterstand om in een 3-1-zege. Frankrijk kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Oekraïne. België kwam in het Koning Boudewijnstadion in Brussel nog op achterstand tegen Wales. Harry Wilson was in de tiende minuut het eindstation van een vloeiende aanval en werkte de bal met een snelle voetbeweging achter Thibaut Courtois. Niet veel later stelde België al orde op zaken. Kevin De Bruyne pegelde in de 22e minuut de gelijkmaker binnen, waarna de ‘Rode Duivels’ nog voor rust op voorsprong kwamen. Thorgan Hazard kopte een voorzet van Thomas Meunier binnen. In de tweede helft bepaalde Romelu Lukaku de eindstand met een benutte strafschop op 3-1.(NU)…[+]