Brazilië mede dankzij hattrick Richarlison ruim langs Duitsland op Spelen

brazilie

Brazilië is het olympisch voetbaltoernooi donderdag goed begonnen. De ploeg van onder meer Ajacied Antony won dankzij een hattrick van Richarlison met 4-2 van Duitsland. De 24-jarige Richarlison noteerde al zijn treffers in het eerste half uur. Bij zijn eerste doelpunt werd hij fraai diep gestuurd door Antony, die de Everton-speler daarmee alleen voor de keeper zette. Richarlison schoot in eerste instantie nog tegen doelman Florian Müller op, maar prikte in de rebound wel raak. Brazilië had de voorsprong voor rust nog verder uit kunnen bouwen. Matheus Cunha miste in blessuretijd echter een strafschop. Nadiem Amiri bracht de marge een kwartier na rust iets terug. Zes minuten later kwam Duitsland met tien man te staan doordat Maximilian Arnold tegen zijn tweede gele kaart aanliep.(NU)…[+]