City wint in doelpuntenfestijn, van corona herstelde Lukaku redt Chelsea

city

Manchester City is zondag met de schrik vrijgekomen in de thuiswedstrijd tegen Leicester City. Een 4-0-voorsprong bij rust werd bijna volledig weggegeven, maar de koploper trok met 6-3 toch nog ruim aan het langste eind. Chelsea boekte op Boxing Day een benauwde 1-2-zege op Aston Villa. City kende in eigen huis een droomstart en leidde na 25 minuten met 4-0, onder meer dankzij benutte strafschoppen van Riyad Mahrez en Raheem Sterling. Halverwege de tweede helft stond het zomaar 4-3, nadat Leicester in een tijdsbestek van tien minuten drie keer had kunnen scoren. Een spannende slotfase leek op komst, maar in de 69e minuut tekende Aymeric Laporte voor de 5-3. Die tegenslag kwam Leicester niet meer te boven en kort voor tijd maakte Sterling er nog 6-3 van. (NU)…[+]