Frankrijk klopt Spanje in Nations League-finale door discutabele goal Mbappé

frankrijk

Frankrijk heeft zondag de tweede editie van de Nations League gewonnen. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps was in de finale in Milaan met 2-1 te sterk voor Spanje dankzij een discutabele treffer van Kylian Mbappé. Ruim een uur lang creëerden beide ploegen nauwelijks kansen, maar daarna kwam de wedstrijd tot leven. Mikel Oyarzabal opende in de 64e minuut de score voor Spanje, maar twee minuten later zorgde Karim Benzema op schitterende wijze voor de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd maakte Kylian Mbappé de winnende treffer voor de Fransen, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain stond in de aanloop naar het doelpunt duidelijk buitenspel. De arbitrage keurde de goal echter goed.(NU)…[+]