Italië verslaat Spanje na strafschoppen en bereikt vierde EK-finale

italie

Italië heeft zich dinsdag voor de vierde keer geplaatst voor de finale van het EK. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini won in een enerverende halve eindstrijd na penalty’s van Spanje en bleef voor de 33e wedstrijd op rij ongeslagen. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 1-1 op Wembley. Federico Chiesa zette Italië in de zestigste minuut op voorsprong, waarna invaller Álvaro Morata Spanje tien minuten voor tijd op gelijke hoogte bracht. In de strafschoppenserie miste Morata de vierde Spaanse penalty, waarna Jorginho Italië naar de eindstrijd schoot. De Italianen nemen het zondag in de finale op Wembley op tegen Engeland of Denemarken. Die twee ploegen spelen woensdagavond de tweede halve finale in Londen.(NU)…[+]