Napoli blijft zonder puntenverlies, Lazio wint enerverende Romeinse derby

napoli

Napoli heeft zondag ook zijn zesde wedstrijd van dit Serie A-seizoen gewonnen. De koploper was met 2-0 te sterk voor Cagliari. In Rome won Lazio in een enerverende derby met 3-2 van AS Roma en eerder op de dag zegevierde Juventus, met Matthijs de Ligt negentig minuten in het veld, met 3-2 tegen Sampdoria. Daarmee lijkt de club uit Turijn de weg omhoog te hebben gevonden. Victor Osimhen bracht Napoli in de elfde minuut met een intikker op voorsprong tegen Cagliari, waar Kevin Strootman een basisplaats had. Lorenzo Insigne zorgde vroeg in de tweede helft uit een penalty voor de 2-0. Dankzij de overwinning blijft Napoli zonder puntenverlies en neemt het de koppositie weer over van AC Milan, dat zaterdag met 1-2 won bij Spezia. De ‘Rossoneri’ hebben twee punten minder dan de ploeg van coach Luciano Spalletti.(NU)…[+]