Pellè maakt met fraaie omhaal eerste goal in Serie A in ruim negen jaar

pelle

Graziano Pellè heeft vrijdagavond op fraaie wijze zijn eerste goal in de Serie A in ruim negen jaar tijd gemaakt. De 35-jarige spits was met een omhaal trefzeker voor Parma, dat thuis met 1-2 verloor van Genoa. In de zestiende minuut van het duel in Stadio Ennio Tardini controleerde Pellè de bal op de borst en liet hij Genoa-doelman Mattia Perin kansloos met een omhaal. Na rust scoorde Genoa-spits Gianluca Scamacca twee keer, waardoor Parma verloor. De 22-jarige Italiaan was in het seizoen 2018/2019 actief voor PEC Zwolle en speelde in de jeugdopleiding van PSV.

Kevin Strootman, die vrijdag niet werd opgenomen in de definitieve selectie van Oranje, had een basisplaats bij Genoa en werd na 68 minuten gewisseld. Joshua Zirkzee begon op de bank bij Parma en viel elf minuten voor tijd in.

Het was voor het eerst sinds december 2011 dat Pellè trefzeker was in de Italiaanse competitie. Hij scoorde destijds ook voor Parma, dat hem overnam van AZ, en dat was tot dusver zijn enige doelpunt in de Serie A. In de Serie B was Pellè vaker trefzeker.(NU)…[+]