Real Madrid bezorgt FC Barcelona en De Jong nieuwe tik in Clásico

real madrid

Real Madrid heeft FC Barcelona zondag in de 250e Clásico de eerste nederlaag van dit La Liga-seizoen toegebracht. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti versloeg de club van basisspeler Frenkie de Jong dankzij doelpunten van Karim Benzema, Federico Valverde en Rodrygo: 3-1. Real had bij rust al een comfortabele voorsprong te pakken tegen de ploeg van coach Xavi. Benzema was alert na een mislukte poging van Vinícius Júnior en tekende met een rebound voor de openingstreffer. Valverde zorgde na ruim een half uur met een bekeken schot voor de 2-0. Barcelona zocht in de tweede helft naar de aansluitingstreffer, maar de bezoekers creëerden lange tijd geen concrete kansen. Tien minuten voor tijd deed Ferran Torres iets terug namens Barcelona, maar in blessuretijd maakte Rodrygo met een benutte penalty aan alle twijfels een einde.(NU)…[+]