Vitesse kansloos onderuit tegen FC Groningen na rood clubtopscorer Openda

vitesse

Vitesse heeft zaterdag een pijnlijke 1-3-nederlaag geleden in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Thomas Letsch was kansloos na een rode kaart voor rust voor clubtopscorer Loïs Openda. Openda plantte in de 35e minuut zijn elleboog in het middenrif van FC Groningen-verdediger Mike te Wierik en moest vertrekken van scheidsrechter Dennis Higler. Vier minuten later kopte Jørgen Strand Larsen de 0-1 binnen. Na rust liep FC Groningen door een eigen doelpunt van Eli Dasa (67e) en een treffer van Daniël van Kaam (71e minuut) uit naar 0-3. Door een doelpunt van Alois Oroz, die een kwartier voor tijd een blunder van keeper Peter Leeuwenburgh afstrafte, werd de stand iets draaglijker voor Vitesse.(NU)…[+]