Ancelotti: “We denken dat we aan de goede kant staan”

07-Ancelotti

VOETBAL – Carlo Ancelotti heeft vertrouwen in de tweede halve finale tegen Bayern München. De trainer van Real Madrid moet in het eigen Bernabéu de eindstrijd van de Champions League zien te bereiken, maar de Madrilenen zijn positief gestemd.
De eerste wedstrijd in München stond bol van spektakel en eindigde in een 2-2 gelijkspel. Vanavond zal in Madrid de beslissing vallen. “We zijn enthousiast omdat het een geweldige kans is om de finale te bereiken. Natuurlijk wordt het moeilijk, maar we zijn in goede vorm en erg gemotiveerd om het goed te doen”, zei Ancelotti op zijn perspraatje. “De clubs zijn vergelijkbaar, ze hebben allebei een geweldige geschiedenis en veel succes in de Champions League gehad.”
Ancelotti heeft zo zijn redenen om optimistisch te zijn voor de aankomende wedstrijd tegen Bayern. “Ik heb vertrouwen omdat we Real Madrid zijn, vanwege onze ploeg, maar ook vanwege de fans. We denken dat we aan de goede kant staan, maar Thomas Tuchel (trainer Bayern, red.) zal denken dat hij aan de goede kant staat. We kijken uit naar een spectaculaire wedstrijd.”
Ancelotti staat wederom tegenover zijn oude club, waar hij ruim één seizoen trainer was. In die periode won Ancelotti tweemaal de Duitse Supercup en eenmaal de Bundesliga. Toch eindigde de samenwerking snel. “We moeten werken met de steun van de club. Als er geen steun is, is het beter om uit elkaar te gaan, zoals bij Bayern is gebeurd. Ik heb nog steeds een fantastische relatie met het bestuur.”
Ancelotti wilde niet te diep ingaan op wat er bij Bayern is gebeurd en zich puur focussen op de wedstrijd van vandaag. Hij herhaalde dat Andriy Lunin onder de lat zal staan. Thibaut Courtois maakte zaterdag na lang blessureleed zijn rentree, maar Lunin krijgt nog het vertrouwen. “Dat verandert niet na één wedstrijd. Thibaut Courtois is een goede keeper, maar hij heeft tijd nodig om op niveau te komen.” (VI)…[+]