Apai aan kop op SML-topscorerslijst

08-Apai aan kop

VOETBAL – Dimitri Apai blijft aan kop op de topscorerslijst van de Suriname Major League (SML). De aanvaller van Transvaal maakte afgelopen weekend twee doelpunten en brengt zijn totaal nu op tien doelpunten.
Apai startte in de basis tegen Robinhood. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Beide doelpunten van Transvaal werden door Apai gemaakt. Hiermee heeft hij tien doelpunten gescoord in tien rondes. Ondanks het goede spel van Apai heeft de speler van Transvaal de voorselectie van bondscoach Stanley Menzo niet gehaald voor de komende kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen.
Apai wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de kleine aanvaller Romeo Kastiel van Inter Moengo Tapoe. Afgelopen weekend maakte hij zijn eerste hattrick in de SML-competitie en brengt zijn totaal nu op negen doelpunten. Daarna volgen Lalanie Tooy (Transvaal), Finidi Misidjan (Notch), Quilliano Stedenburg en Garvey Kwelling (PVV) met elk zes doelpunten. Van deze vier spelers wist alleen Misidjan het net te vinden in de tiende ronde. Misidjan maakte het tweede doelpunt van Notch in de 3-2 overwinning op Inter Wanica.
Vervolgens hebben Roche Rosebel (Robinhood), Shaquille Petrusi (Flora) en Babayaro Eduards (Inter Wanica) elk vijf doelpunten gescoord. Van deze drie spelers wist alleen Eduards het net te vinden in de tiende ronde. Hij maakte beide doelpunten van Inter Wanica in de verloren ontmoeting tegen Notch: 2-3.…[+]