Arrestatieteam wordt vervangen met nieuw bloed

01-Arrestatieteam

PARAMARIBO – Korpschef Brian Isaacs kondigt een drastische vernieuwing aan binnen het Aresstatie Team van het Korps Politie Suriname (KPS). Na de ontheffing van vrijwel de hele top van dit gespecialiseerde team wegens vermoedens van betrokkenheid bij georganiseerde drugscriminaliteit, staat het korps voor een grote uitdaging om het vertrouwen te herstellen en de integriteit te waarborgen.

 

Isaacs praat over een nieuwe lichting politieagenten die zal worden opgeleid, met steun van de Franse Gendarmerie. Deze nieuwe koers komt voort uit de ontmaskering van een vermeende drugsbende binnen het A-Team, die resulteerde in een ernstige deuk in het imago van het KPS. Hij geeft toe dat er geruime tijd niet veel is gedaan om het A-Team aan te vullen en de nodige maatregelen te treffen om de integriteit te waarborgen. De verdwijning van een partij inbeslaggenomen drugs was een realiteitscheck.

 

Vrijwel het hele politiekorps kampt momenteel met ernstige imagoschade vanwege de betrokkenheid van sommige leden bij diverse vormen van criminaliteit, vooral druggerelateerde misdaden. De nieuwe korpsleiding onder Isaacs stelt naar een nieuw integriteitsbeleid te streven, en heeft de steun van president Chan Santokhi en Justitieminister Kenneth Amoksi gekregen om deze hervormingen door te voeren.

 

Het is opmerkelijk dat ook hoge politiefunctionarissen, waaronder inspecteurs, betrokken zijn bij druggerelateerde activiteiten. Isaacs belooft een grondige herstructurering door te voeren bij alle gespecialiseerde diensten van het politiekorps, in een poging het vertrouwen van de samenleving te herstellen en de integriteit te waarborgen….[+]