Barcelona behandelt legendes Messi, Koeman, en Xavi heel slecht

Barcelona behandelt zijn legendes heel slecht

VOETBAL – Barcelona-coach Xavi (44) krijgt steun na zijn aangekondigde vertrek. De Catalaanse coach moet het veld ruimen na een ruzie met preses Joan Laporta. Sevilla-coach Quique Sánchez Flores neemt het op voor zijn collega.
“Barcelona behandelt zijn legendes heel slecht”, sprak de coach in de vooruitblikkende persconferentie voor het duel tussen Sevilla en Barcelona, de laatste voor de Catalaanse grootmacht met Xavi aan het roer. “Eerst Messi, toen Koeman en nu Xavi… Hij is een legende van de club. Vorig seizoen werd hij nog kampioen van Spanje.”
Volgens Quique Sánchez is het voor clubs essentieel om goed om te gaan met legendes van de club. “Zij vormen namelijk de connectie tussen de manager en de fans. Het zorgt voor binding met de club als je goed omgaat met clubiconen”, zei de trainer van Sevilla. Ook PSG-trainer Luis Enrique vindt het jammer dat Xavi vertrekt, zei hij tijdens de persconferentie. “Ik heb na het duel met Barcelona in de Champions League twee dingen tegen Xavi gezegd: ga door bij Barcelona en ga door met dezelfde mentaliteit.” Over de vermeende breuk met Laporta sprak de voormalig trainer van Barcelona zich niet uit.
Xavi, die naast La Liga ook de Spaanse Supercup won, toonde zich als manager van Barcelona wel als een opleider: in zijn periode debuteerden vijftien spelers uit La Masia, onder wie Lamine Yamal, Fermín López, Pau Cubarsí en Marc Guiu. Op een dag na (23 mei 2015) speelde Xavi zijn laatste wedstrijd negen jaar geleden in dienst van de Catalaanse grootmacht als speler. Eind januari kondigde Xavi zelf eerst nog aan na het seizoen te vertrekken. Daar kwamen trainer en club drie maanden later op terug. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Hansi Flick de opvolger van Xavi.…[+]