Bayern München loopt voor de zesde keer blauwtje

Bayern München loopt voor de zesde keer een blauwtje

VOETBAL – In de zoektocht naar een trainer heeft Bayern München voor de zesde keer een blauwtje gelopen. Ook Roger Schmidt heeft de Duitse recordkampioen een ‘nee’ verkocht.

De zoektocht van Bayern naar een opvolger voor Thomas Tuchel verloopt allesbehalve vlekkeloos. De club richtte de pijlen aanvankelijk op Xabi Alonso, die ervoor koos om bij Bayer Leverkusen te blijven. Daarna kreeg Bayern telkens een ‘nee’ van Julian Nagelsmann, Oliver Glasner en Ralf Rangnick. Gesprekken om door te gaan met Tuchel liepen op niets uit en nu heeft ook Schmidt afgezegd. Hij wil bij Benfica blijven, meldt BILD.  Daardoor heeft Bayern inmiddels al zes keer door moeten schakelen.

Volgens Duitse media zijn Roberto De Zerbi, die zijn vertrek bij Brighton & Hove Albion aankondigde, en Zinédine Zidane geen opties voor Bayern, waardoor het de vraag is met welke trainer de club op de proppen zal komen. Hansi Flick is naar verluidt wel nog een optie. Bayern heeft een dramatisch seizoen achter de rug waarin het derde eindigde in de Bundesliga en in de halve finale van de Champions League werd uitgeschakeld door Real Madrid. (VI)…[+]