Becker krijgt publiekswissel na wereldgoal

VOETBAL – Surinaams internationaal Sheraldo Becker (29) heeft Real Sociedad zaterdagmiddag hoogstpersoonlijk op koers gehouden voor Europees voetbal. De aanvaller was via een doelpunt en belangrijke vooractie bij beide goals betrokken in eigen huis tegen Las Palmas.
In zijn vijfde basisplaats in LaLiga kende Becker een heel fijne eerste helft. Na ruim een halfuur werd de aanvaller weggestuurd op de rechterflank. Met enig fortuin kreeg hij de bal voorbij Daley Sinkgraven en gaf vervolgens een harde lage voorzet. De bal kwam via de keeper van de bezoekers tegen de voeten van verdediger Álex Suárez, die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman zag rollen.
Becker kreeg daardoor geen assist achter zijn naam, maar het doelpunt dat hij maakte was eentje dat een hoofdletter verdiende.
Opnieuw vanaf de rechterkant uit een schier onmogelijke hoek schoot hij ditmaal zelf en met succes: de bal vloog snoeihard via het aluminium binnen. In de tweede helft hoopt de aanvaller van grote afstand een hattrick te voltooien, maar zijn poging met stuit werd uit het doel getikt. Daarvoor viel een bal van Sociedad wel binnen, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.
Zijn uitstekende wedstrijd werd beloond met een publiekswissel vlak voor tijd. Daardoor moet de van Union Berlin overgekomen aanvaller nog wel wachten op zijn eerste volle negentig minuten, maar wel staan er door deze treffer inmiddels drie goals achter zijn naam in Spaanse dienst. Bovendien blijven ze door de drie punten op pole position voor Europees voetbal na dit seizoen. (VI)…[+]