Becker schittert voor Real Sociedad en oogst lof in Spanje

08-Becker schittert voor Real Sociedad

VOETBAL – Real Sociedad zette zaterdag na een reeks van drie duels zonder overwinning Las Palmas opzij (2-0). De hoofdrol in die wedstrijd was voor Sheraldo Becker, die prachtig scoorde en ook direct betrokken was bij de openingstreffer. In Spanje wordt er complimenteus over hem gesproken.
Becker maakte in januari de overstap van Union Berlin naar Sociedad en deed tot dusver in elf competitiewedstrijden mee: vijf keer als basisspeler, zes keer als invaller. Zaterdag speelde hij voor het eerst een hele wedstrijd. Of, nou ja: bijna een hele wedstrijd, want vlak voor het eindsignaal gunde coach Imanol Alguacil de man van de middag een publiekswissel.
De supporters in Estadio Anoeta lieten hun waardering blijken met een staande ovatie. Dat was meer dan terecht, concludeerden de Spaanse sportkranten. “Hij was zonder twijfel de hoofdrolspeler van deze wedstrijd”, schreef AS. “Becker was hyperactief en demonstreerde wat zijn superkrachten zijn. De 1-0 was half van hem (eigen goal na een voorzet van Becker, red.), de 2-0 was een prachtig doelpunt. En in de tweede helft had hij zelfs nog meer doelpunten kunnen maken.”
Vorige maand was Becker tegen Almería (2-2) ook al goed voor een doelpunt en een assist. “Nu was hij opnieuw de grote man”, stelde Marca. “De supporters kozen hem in april al tot ‘Speler van de Maand’ en het lijkt erop dat hij deze prijs in mei weer wil ophalen. De publiekswissel die hij vlak voor tijd kreeg, was meer dan verdiend.”
Ook Mundo Deportivo was onder de indruk. “Real had zuurstof en frisse benen nodig richting het einde van het seizoen en krijgt dat dankzij Sheraldo Becker”, zo valt er te lezen in de Catalaanse krant. “De wedstrijd tegen Las Palmas illustreert perfect waar Becker voor kan zorgen: een oplossing voor de ruimte door zijn snelheid, gevaarlijke voorzetten vanaf de rechterflank, doelpunten en constante dreiging. Hij toont al zijn superkrachten.”
Coach Alguacil is zeer te spreken over wat Becker zijn ploeg brengt. “Het is jammer dat hij een kleine blessure heeft gehad”, zei de coach, die in februari even niet over de Nederlander kon beschikken. “We wisten dat hij voor ons op verschillende posities belangrijk kan zijn. Hij kan als tweede spits spelen, hij kan in zijn eentje in de punt spelen en hij kan op beide vleugels spelen. Sheraldo is een speler met ervaring en van een hoog niveau. Hij geeft ons veel.” (VI)…[+]